Osakeyhtiö Eloranta

Tänä päivänä Osakeyhtiö Eloranta on toimialansa vanhimpia maahantuojia. Vaikka toimimme kansainvälisesti tunnettujen ja arvostettujen brändien parissa, tunnemme ja tunnustamme myös pitkät, vahvat perinteemme suomalaisessa metsästys- ja eräliiketoiminnassa.

Vuonna 1916 Otto Eloranta avasi Eloranta-nimisen, nahkatuotteita myyvän liikkeen Kuopioon. Tuohon aikaan nahka ja riista muodostivat pääasiallisen tuotevalikoiman, ja tuotteita hankittiin koko Savon alueelta ja laajemmaltikin. Raakatuotteiden hankintojen yhteydessä välitettiin Euroopasta tuotteita, joita oltiin saatu pääasiallisesti silloisesta Euroopan metropolista, Pietarista.

Oton veli Kyösti työskenteli Osakeyhtiö Carlsonin palveluksessa viljan ostajana Pietarissa, minkä ansiosta pystyttiin luomaan hyvä ja toimiva suhdeverkosto kulutustuotteiden välittämiseen. Tästä alkoikin Elorannan tuonti- ja tukkutoiminta. Kyösti tuli mukaan Osakeyhtiö Elorannan toimintaan 1920-luvun alkupuolella vähemmistöosakkaaksi.

Aina 1950-luvulle saakka Osakeyhtiö Elorannan toiminnan ytimen muodostivat luontaistuotteet ja erityisesti nahka; saapasnahka oli maankuulua. Yhtiö omisti kaksi nahkatehdasta, Iisalmessa ja Savilahdessa. Tehtaista luovuttiin 1950-luvun alkupuolella ja siirryttiin entistä enemmän tukku- ja vähittäiskauppaan. Vähittäiskauppatoiminta vaihtui vuonna 1989 maahantuontiin ja tukkukauppaan.

Osakeyhtiö Elorannan toiminta perustuu pitkälti suomalaisiin juuriin, mistä olemme ylpeitä. Uskomme, että tämän ansiosta pystymme vastaamaan juuri suomalaisten asiakkaidemme tarpeisiin ja toiveisiin.